Vad en rekommendation gör.

bildNär jag har en chans går jag alltid in i Söderbokhandeln i Götgatsbacken i Stockholm. En helt ljuvlig plats. Sist jag var där kom jag ut med Petra Hulovás, För medborgarnas bästa. Den hade jag aldrig hittat på egen hand. Nyfiken på en ung tjeckisk författare. Har nog bara läst Milan Kundera, Varats olidliga lätthet, tidigare.
Huvudpersonen är en flicka med klarsynta betraktelser över hur hennes familj och övriga innevånare i Krakov (ej att förväxla med Krakow) – en socialistisk mönsterstad – förhåller sig till kommunismen, kontrarevolutionen (sena 1980-talet) och kapitalismen. Och zigenare (ja) och näsdjur och indianer. Sen har hon sina fördomar, idéer och sanningar om hur människor borde vara och ett samhälle fungera.
Absolut både läsvärd, ”underhållande, grotesk och mörk roman” som det står på bakpärmens omslag. Med en floskel kan jag skriva. ”Hur det var för den lilla människan i det stora systemet”.

Vad har du läst för tjeckiska författare?

Annonser

1 thought on “Vad en rekommendation gör.

  1. Hej, det är kul att se dina bok rekommendationer!!!De jag tror jag skulle gilla lägger jag på min privata (man kan ha privata också) Pinterest sida så när jag är på biblioteket så kan jag snabbt titta på vad jag trodde jag skulle gilla 🙂 Pinterest är ett sätt att sprida din sida! Det är intressebaserat så mindre personlig än Facebook, och mer fokuserat på själva intresset. Detta är alltså ett tips: Kolla in Pinterest 🙂 Här kan du se min: (inte böckerna och recepten, de är privata 🙂 https://www.pinterest.com/palmerpsykotera/ Hur har du det annars? Skulle du vilja ta en fika? Allt gott! Med vänliga hälsningarKerstin PalmerLeg psykoterapeut i USA, Mindfulness instruktör PALMER Psykoterapi och Utbildning, MiNDFULNESS INSTiTUTET0703-777884kerstinpalmer@live.comMEDEON Life Science Park, Per Albin Hanssons Väg 41, 20512 Malmökerstinpalmer.wordpress.comfacebook.com/PsykoterapiochUtbildning?ref=hl

    Kerstin Palmer PALMER Psykoterapi och Utbildning m:0703-777884 | e:kerstinpalmer@live.com | w:https://kerstinpalmer.wordpress.com/ | a:MEDEON Life Scinece Park, Per Albin Hanssons Väg 41, 20512 Malmö Get a signature like this: Click here! Date: Fri, 10 Jul 2015 18:58:53 +0000 To: kerstinpalmer@live.com

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s