Vi som skriver här

Sakta växte vår Bokcirkel fram. Många intressanta diskussioner och givande samtal fick mig, Karin, att realisera en bokblogg där grunden är de böcker vi läser i Bokcirkeln. Och samtalen vi har runt omkring böckerna. Men att vi även skriver om andra böcker vi läser mellan cirkelträffarna.
Karin Nisses – Mitt första jobb var att som mellanstadieelev sätta upp böcker på skolbiblioteket i Riksby. Så tjänade jag mina fickpengar fram till studenten. De senaste 50 åren har det alltid legat minst en bok på mitt nattduksbord.
Mie Jernbeck – Samma år som jag avslutade gymnasiet skrev jag en sista uppsats. I skolan. Jag valde ett fritt ämne. Efter fyra veckor kom vår lärare Anders in i klassrummet. Alla fick sina betygsatta uppsatser, i upprop tillbaka. Utom jag. Den våndan är oöverstigligt vedervärdig, när hoppet över egna namnet sker, utan förklaring. Vad hade jag gjort, idiot, välja fritt – och om Regn. Tio minuter kvar av dubbellektionen. Marie-Louise, det är jag, jag vill att du läser upp din uppsats, säger Anders. Golv och tak möttes, och jag läste. Stum tystnad. Det är den bästa uppsats jag läst på många år. Säger Anders. Ett sanslöst ögonblick som han gav och som följt mig, tack vare Anders har alla underbara ord, andras och egna utgjort grunden för min glädje, i journalistiken, i dialogen, i ledar- och medarbetarskap och i mentorskap. Tack för orden.
Elisabet Brunnberg Johnsson – På gång.

1 thought on “Vi som skriver här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s